Pages

Monday, January 10, 2011

Anak Hantar Ibu ke Sekolah

Salam Semua,



Kebiasaan menghantar anak ke sekolah pada hari pertama adalah kewajipan pada para ibu dan ayah sekarang kan.. Tapi aku rasa, ungkapan anak menghantar ibu ke sekolah jarang-jarang kita dengar. Ke aku  je yang jarang dengar.. Huhu..

Pagi ahad (09 Januari 2011) aku dengan agak berat hati p jugak la sekolah.. wlaupun aku agak risau.. Ada beberapa perkara yang membuatkan fokus kembali ke sekolah aku sedikit terganggu. Di antaranya ialah :-
  • Mana tak nya.. tu la pertama kali aku akan tinggalkan Tisya dengan ayahnya a.k.a Mr Mama. Encik suami yang claim diri dia camtu. Boleh ke Mr. Mama aku ni handle Tisya a.k.a re'bang yang makin hari makin aktif.
  • Bilangan EBM (stok susu) yang tak berapa nak banyak dalam fridge. Hari sabtu aku pam sekerap yang boleh.. Alhamdulillah dengan izin Allah + supplement Shaklee yang dah masuk bulan ketiga aku makan, ada la 4 x 5oz tuk Tisya.. (aku memang xde EBM beku).
  • Dah setahun aku extand study.. 1/2 semesta masa aku berpantang Tisya.. 1/2 semesta lagi aku xsempat nak daftar kelas. "DAH PENUH".. Jadi, RAM dalam CPU aku ni agak slow.. Nak kna tambah pick up ni.. Aku ingat nak amik omegaGuard. Nak kena oder cecepat ni..
  • Paper Organization Behaviour, katanya paper killer.. Huhu.. Takutnya..!!
  • Nak kena pump.. sedangkan rest antara paper xsampai 15minit.. Tu pun cukup-cukup tuk kejar kelas berikutnya. Tanpa ada pilihan lain aku terpaksa pam time lunch..
Semalam pas abis sekolah dari 8.30 pagi - 6.15 petang, balik rumah terus pening kepala. Adakah ini kesan dari kekurangan RAM..?! Huhu.. Malam tadi rehatkan minda layan AJL 25. Alhamdulillah..



Luv & Faith,

5 comments:

ma2anis said...

ibu Tisya kena kuat.. good luck!

bunga_ros said...

tima kasih ma2 anis.. ^_^ moral suppot camni mmg membantu..

ahsfantasy24 said...

smpat ea layan ajl,
huhu kte xbksmpatan nk mnonton~

Asrul "iLham" Sany said...

best antar anak ke sekolah...

;)

bunga_ros said...

ahsfantasy~sambil2 tidokan anak.. Hehe.. xpe, bleh tgk kt web jgk klu de masa nanti ^_^

Asrul~sib baik dia anak ayah.. xnangis pun kna tinggal ngan ibu.. Ibu plak sedih semacam.. Huhu..