Pages

Thursday, March 24, 2011

Dah lama sangat rasanya..

Salam Semua,

Baru berkesempatan tuk BW..
byk dh yang berubah kat blog korang semua..
Tapi blog ni masih mengekalkan kelembapan nya.. Haha..
Dan sudah semestinya masih lagi statik..

Bila p jalan-jalan tadi tengok blog korang yang sangat menarik..
aku mula naik geram..
Ini tidak adil..
aku juga harus milik semua itu..
haha..

Mm..
Mungkin pasni aku pun boleh dapatkan khidmat konsultan..
BUnyik cam sultan je kan..
BUkan tuk beli barangan fizikal..
Tapi untuk kegunaan alam maya ni ha..
^_^

Dulu cha ~ kenalan alam maya ni..
pernah suggest gak kat aku..
sorang designer ni..
Hasil kerja dia memang nampak cam wallah..
Ni yang membuatkan aku pun tak sabar nak cuba ni..

Tapi harus memikirkan dolu kriteria yang berkenan di hati..
Mm.. Korang ada idea x..

Aku yang belum tidor..!!
~lavenderos~


Friday, February 25, 2011

wayang Percuma

Salam Semua..

Cepatnya lah masa berlalu..
Ari ni dah jumaat..
Penghulu segala hari..

Dan yang paling bestnya..
Esok adalah hari berehat..

Cuma nak berkongsi info ngan korang..
tuk aktiviti ari berehat ni..

Kalau belum dapat idea nak pergi mana..
Meh cini aku cadangkan..
Korang pergi tengok wayang..
secara PERCUMA..

Tak perlu beratur tuk dapatkan tiket..
semudah 1, 2 dan 3..

1 - Sila hadirkan diri ke Pawagam Coliseum
2 - Pasti kan kehadiran korang pada pukul 12 tengah hari
3 - Dan.. selamat menonton


Filem pilihan kali ini ialah Rozana Cinta 87..

Filem ini bergenre Muzikal / Romantik..
untuk makluman korang semua..
Tayangan nya bermula pada 25 Februari 1987..
telah mendapat kutipan sebanyak..
RM257,277..

Satu jumlah yang agak besar pada tahun tu..
Mungkin kerana kemantapan penggubah muzik dan pengarah fotografi nya..
M. Nasir dan Badaruddin Azmi..
Serta Pengarah nya - Nasir Jani

Atau kehebatan para pelakon nya..
Bibiyana Layola
Helmi Hussaini
Erma Fatima
Kamarool Yusuf
Siso

Mana tahu kan Filem seperti ini
Mampu menggamit memori indah
suatu masa dulu
Kerana lokasi pengambarannya adalah sekitar Pasar Seni..

Selepas tayangan
Ada sesi bertemu peminat ..

Aktiviti hujung minggu macam ini..
Dapat mengeratkan silaturrahim sekeluarga..
Mengisi masa lapang bersama keluarga..
Dan..
Dapat memberikan sokongan padu kepada Kerajaan..
Malalui Program Merakyatkan Filem..

Luv & Faith,


* credit to : http://www.filemkita.com/filem/r/rozana_cinta87_01.html

Friday, February 11, 2011

Akhirnya.. Kamu milik Ku..

Salam Semua,


Sebelum ni Encik Momar seringkali bercerita mengenai mu..
Mengkhabarkan pada ku bahawasanya..
 Dia begitu tertarik dengan mu..
Dan pernah menyuarakan hajat di hatinya..
Ingin memiliki mu..

Aku pernah membantah beberapa kali..
Menyatakan bahawa kamu tidak pantas untuknya..
tidak sesuai..
bagai langit dengan bumi..
Jauh panggang dari api..
Encik Momar cuma diam membisu..
Membiarkan aku terus berbicara sendirian..

Namun aku tahu..
Jauh disudut hati nya..
Dia masih menaruh perasaan itu..

Perasaan ingin memiliki mu..
Biar cuma sekadar tester..



Alhamdulillah..
Pembukaan tahun 2011 ni, rezeki lebih murah..
Kan sudah diberitahu..
Sekiranya kamu berusaha lebih.., maka hasilnya juga InsyaAllah lebih..

Cuma..
Terus berusaha..
Berusaha..
Dan berusaha..
Di Akhirnya bertawakal dan berdoa lah..


Dan..
Nyata aku terlebih dahulu..
Memilikinya..


http://nadyabubble.blogspot.com/2010/12/nadya-bubble-give-away.html

Lepas ni boleh la aku menayang kat Encik Momar..
Hehe..
Dan yang pastinya beliau akan cemburu..
Kerana wangian kesukaan nya kini milik ku..

Luv & Faith,


* p/s : walaupun Encik Momar tau wangian ni untuk pompuan
          dia nak jugak.. Katanya bau nya best.. tak faham aku..

Tuesday, February 8, 2011

contest anak & ayah serasi bersama

Salam Semua,

Meh Join contest ni.. Klik sini atau kat banner yek..


NAMA ANAK ~ SOFEA BATRISYA BINTI SAIDIN OMAR
TARIKH LAHIR ANAK ~ 20 JANUARI 2010
NAMA IBU ~ ROSBAIDAH BINTI DESA
 
Meh kita tengok diorang berdua-duaan ni..
Agak-agak korang lah..
serasi ke tak yek..
^_^
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 

Ni nak kena tag lima orang..
Mereka-mereka adalah..


Monday, January 31, 2011

Ramly Halal Kiosk

Salam Semua,

Dah lama rasanya tak update blog ni.. Selalu je bukak.. Masih je berblog walking.. Tapi tak tau kenapa tak update.. Hehe.. Sengal..!!

Ni nak cerita dengan korang pasal Ramly Halal Kiosk kat Klang Sentral.. Memula aku ingatkan kat situ cuma jual barang-barang tuk bukak gerai burger jer.. Rupa nya macam-macam ada.. Selain dari bebarang asal tuk bukak gerai cam roti, daging burger, sos, mayonis, tisu, bebarang polistrien.. Iskh banyak lagi lah yang tak terdayo nak menaip nya..

Kat situ pun ada jugak barang keperluan seharian cam ayam segar, daging segar, tulang tuk wat sup, daging cincang, bawang, cili kering, makanan dalam tin, salad, timun.. Lupa plak nak snap sekeping dua.. Huhu..

Tapi yang lagi best nya.. Ada kiosk kat sini.. Boleh makan ataupun tapau.. Style kiosk tu menarik.. Cam KFC dengan McD gak..


Pesanan kita tu hot tau..
Sebab nya lepas pesan baru dia masak.. Kira cam fresh aa..
Lupa plak nak suruh adik ni pandang kamera dan say cheese..!!


Setiap set akan dilengkapi dengan air dan kentang goreng serta main dish "BURGER"..
Banyak la pilihan burger nya kan.. Ablong pun ada..
Pastu cam biasa la ada side menu yang tambahan cam nuget..



Pilihan air kat sini pun bagus..
Sekurang-kurang nya semua air kat sini tidak berkabonat..
Tu la yang bagusnya..
Hehe..
Sesuai kalau nak bawak anak-anak kecik makan kat sini..



Ni la bentuk packeging kat Ramly Halal Kiosk..
Ala-ala A&W..
Ni gambo snap pas isi nya dah habis di belasah..

Dan part yang paling sejuk mata memandang adalah..



Ni la hasil nya.. Makan secara berdua-dua an.. Eh, silap bertiga-tiga an..
Lupa plak kat si kenik bucuk sorang tu..

Aku rasa berbaloi sangat makan kat situ.. Korang pun patut cuba.. Kan bagus kalau kiosk ni ada banyak.. Rasanya kat KL pun belum ada lagi kot.. ke aku yang tak jumpa.. Hehe.. Lagi pun makanan nya dah tentu-tentu halal.. Buatan Malaysia lagi.. Semangat kewarganegaraan la pulok.. Kalau nak cari info boleh cuba kat sini..


 
Luv & Faith,


Contest Nama Baby Saya

Salam Semua,


Nama Baby Ros..
Sofea Batrisya Binti Saidin Omar..
Bukan baby yang dalam gambar atas ni tau..

Tukang pilih nama baby ialah kakak..
Masa memula dapat tau Ros mengandung..
Kakak adalah di antara insan yang paling gembira dan teruja..

Bermula dengan itu..
Kakak dah stat cari nama tuk baby..

Batrisya la nama pilihan kakak
katanya dia nak panggil "Tisya" kat baby ni nanti..
Dan sejak dalam perut lagi baby dah ada nama..

Walaupun dah ramai baby nama Batrisya, kakak tetap nak buh jugak nama tu..
Dekat opis Ros pun dah 2 orang baby nama Batrisya
Sofea tu pulak Ros yang bubuh..

Konon-konon nya nak ada synchronization la ngan nama ayahnya..
Hehe..
Ntah apa-apa ntah..

Dengan ini dipersembahkan..
Sofea Batrisya Binti Saidin Omar..
Sofea = Suci, menawan
Batrisya = cerdik, pintar


Meh la korang..
Kita join contest ni reramai..

Tuesday, January 25, 2011

Berakhirnya Hubungan Fasha & Jejai

Salam Semua,


Sebenarnya aku ni tak de la suke sangat nak tau pasal gosip-gosip artis ni..
Apatah lagi nak bercerita mengenai nya..
Tapi..
Tengah-tengah BW tadi..
terbaca la satu cite ni..
Boleh baca kat sini

Jadi lepas baca kisah ni aku tiba-tiba terfikir tentang beberapa perkara..
  • Allah tu Maha Adil kan.. Kadang-kadang cash DIA bagi..
  • Kesian sangat kat FS sebab ramai orang macam tak suka dia walaupun dia dikurniakan raut wajah yang cantik.. Kalau pakai tudung cam ayu je.. Mungkin orang tak suka personaliti dia kot yek..
  • Rasa rugi sangat bagi pihak Jejai sebab dia dah bercerai ngan Nora Danish.. ND pun comel apa.. Baik hati pulak tu.. Sebab nya korang boleh baca sini..
  • Pastu teringat kat anak ND.. cian baby tu.. Mangsa penceraian.. Harap-harap dia membesar dengan penuh kasih sayang dari kedua ibu dan ayahnya walaupun diorang dah berpisah.

Semoga perkara-perkara seperti ni memberikan kita iktibar dan pengajaran yang berguna.. Belajar dari pengalaman orang lain kan..

Luv & Faith,

Monday, January 24, 2011

Aku Bakal Menang RM200,000.00

Salam Semua,


Masa mula-mula dapat surat yang menyatakan aku bakal menang RM200,000.00 ni.. Memang aku teruja sesangat.. Mak, Encik Momar ngan adik-adik pun dok kecoh bercakap pasal hal ni.. Mak kata aku nak dapat durian runtuh..

Ni sebenarnya contest.. dari Reader's Digest.. Mungkin ada jugak di kalangan korang yang pernah dapat surat camni kan.. Ada gak perasaan cam
" Eh biar betul.."
Tapi disebabkan surat kedua menyusul dalam letter box..  Perasaan kuries tu ilang skit-skit.. Maaf lah surat pertama ngan kedua aku dah buang..
So tak leh tepek kat sini.. Huhu..

Dan dalam surat kedua pulak dinyatakan akan sampai surat ketiga di mana aku kena reply dalam masa 14 hari tuk wat tuntutan duit tu.. Wah.. Bertambah keterujaan aku..
walaupun hati kecil aku kata.. Alah tak payah lah amik port..

Maka semalam sampai la surat yang aku ala-ala tunggu..



Berdebar-debar bila nak bukak sampul ni.. Apa lah isinya kat dalam..
 Dari luar rasa tebal je..

Menurut surat ketiga ini.. BUkan semua orang yang dapat offer camni.. Diaorang telah membuat 3 saringan  dari populasi penduduk di Malaysia dan hanya 1% orang sahaja yang akan diberi peluang untuk menyertai pertandingan ini..
 
saringan pertama
*

*

*

saringan kedua

*

*

*

saringan terakhir

*

*

*

Dan aku kat sini..



*

*

*
 lagi kandungan dalam sampul..
Dapat kunci pintu..


Bukan pintu umah tau..
Klu dapat umah memang tak terkata la weh..

Disebalik pintu tu..
Akan ada sebuah kereta untuk dimenangi..
Antara kereta yang tersenarai ialah :-

*

*

*

PEUGEOT 407

SUZUKI SWIFT 1.5

PROTON SAVVY M-LINE

Semakin teruja la.. Dapat kereta tu..
Godek-godek lagi..
Ada baucar wang tunai pulak..
Lima keping semuanya..
Berjumlah RM200,000.00


Dalam gambo ni ada empat keping jer baucarnya..
Bestnya kalau baucar ni betul-betul boleh tukar jadi duit..
Ya Salam..
Aku rasa mau aku pengsan terus..

Bukan itu saja.. Ada lagi hadiah sampingan berupa sebentuk jam..
( betul ke penjodoh bilangan tuk jam ~ bentuk )
Huhu..
Katanya "thank You" gift..



Jam ni bagi aku biasa je la.. Mungkin jenama dia je yang gempak..
PIERCARLO D'ALESSIO

Aku sebenarnya memang teruja nak join contest ni..
Ye la kan.., ape salahnya mencuba nasib.. Mana tau menang RM200,000.00..
Boleh belanja korang makan.. Hehe..

Sebelum wat apa-apa.. Aku pun mintak pendapat MY BOS..
dan lebih kurang camni la jawapannya lepas dia baca surat aku tu..

" Sah benda ni sama dengan apa yang saya terima a few years ago from Reader Digest cuma presentation dia dah bertukar. Tapi kalau U minat Reader Digest nak langgan 12 bulan / 24 bulan / 36 bulan, saya galakkan U mohon / masuk contest.."

Jadi ape pendapat korang..?!

Luv & Faith,

Friday, January 21, 2011

AyuOb..

Salam Semua,

Berakhir lah sudah penderitaan seorang hamba Allah yang sangat penyabar..
AyuOb..


Cukup meruntun perasaan aku sebagai hamba yang hina ni..
Bila tengok cerita tu..
Perasaan aku melayang-layang mengenang kan betapa aku ini sangat beruntung..
Mempunyai kehidupan yang cukup selesa dan serba sempurna..
suami yang baik & penyayang..
Ibu mertua yang sangat memahami..
Anak yang lincah dan manja..
Kakak & abang yang sentiasa prihatin..
walaupun mak dah tak ada..

Terima kasih Ya Allah..

Aku bersyukur di atas segala nikmat yan telah ENGKAU kurniakan..
Alhamdulillah..

"Empat perkara yang membawa kebahagiaan iaitu wanita yang baik (solehah), tempat tinggal yang luas, jiran yang baik dan kenderaan yang baik."

-Riwayat Al-Baihaqi-

Luv & Faith,




*p/s : Bos aku seorang chinese.. Dan yang bestnya dia pun layan cite ni.. katanya.. "mn ada lagi dah insan sebaik Ayuob tu.." Korang rasa ada tak..?!

Wednesday, January 19, 2011

Kuku Kaki Ku

Salam Semua,

Cuba korang baca tajuk entry ni lelaju + berulang kali..
ku ku ka ki ku..
ku ku ka ki ku..
ku ku ka ki ku..
ku ku ka ki ku..
ku ku ka ku ku..
ku ku ka ki ku..
Haha..

Sebenarnya nak cerita kat korang..
Semalam tak wat entry sebab sakit kaki..
Menaip rasanya pakai tangan kan..
Dan
tak ade kena mengena pun dengan kuku..

Al-kisahnya malam Isnin tu Encik Momar ajak kuar makan..
Aku dukung cha time tu..
Ntah ngape ngan aku malam tu..
 sekali terpelecok da..

walaupun dah nak jatuh
aku dengan sepenuh usaha..
mental & fizikal
cuba menyelamatkan cha dari menjadi mangsa keadaan..

Maka terbesimpuh la aku kat kaki lima flat tu..
Memula jatuh tu siap berehat dulu
suh Encik Momar amik cha..

Di kala aku berusaha menahan kesakitan tu, banyak plak soalan  Encik Momar Menyebabkan aku rasa nak marah je.. Dia boleh tanya aku.. "nape bersila kat sini.. "
Aku dah la sakit ni.. Tapi tetiba aku rasa kelako plak..
 Aku pun gelak..

Ni bukan kaki ku sebenar..

Malam tu Encik Momar belanja Chaw Kueh Teow kat Kerinchi..
Yang naik lori tu..
Boleh tahan sedap jugak..
Di tambah ngan kaki terpelik ot..
Lebam di bahagian lutut
Dan sedikit luka kecil sebenar 20 sen..
^_^

Luv & Faith,

Monday, January 17, 2011

NadyaBubble Give Away

Salam Semua,


Jom Join..

Hadiah menarik gak..




Korang yang kena tag :-

shila
sara
kuntumz
asrul
Bain

Menu Menggamit Memori

Salam Semua,

Hari ni terasa cepat sangat masa berlalu..
 Dan dengan penuh semangat memulakan kerja-kerja kat atas meja..
 Juga di dalam tray..
Juga di bawah tray..
Huhu..
Sedar-sedar rasa lapar jer..
Rupanya dah pukul 12.45..

Lauk ape yek kat kantin hari ni..
Ada tak yang special..
Atau pun lauk kegemaran..

Pas turun kantin ..
sangat kuciwa..
tak der lauk yang best pun..
Even sayur pun..
KObis..!!
Boring nya..

Dan akhirnya..
setelah mendapat persetujuan perut + hati..




Harap-harap kicap tamin ni sesedap kicap kipas udang..
Mujur ada ikan goreng garing ni..
Penyelamat selera makan aku..

Menu ni menyebabkan aku teringat sangat pada sesorang.. MA.. Dia ni jiran masa kat umah lama dulu.. Bila time makan tengah hari je, menu ni la dia suap kat anak dia.. Dan aku semestinya akan menyibuk di situ untuk bermanja-manja.. Masa tu ni lah menu yang paling best di alam semesta..  MA dah tak de skrg.. Al- Fatihah wat MA tercinta..

Korang pulak.., menu apa la hari ni yek.. ^_^

Luv & Faith,


Friday, January 14, 2011

Susu Percuma

Salam Semua,

Lepas rehat yang agak panjang tadi
(almaklum la.. Arini kan jumaat),
 ada bungkusan SKYNET yang dah menanti kat atas meja
Jenuh aku fikir..
Aku mana ada oder barang online..

setelah pening memikirkan isi kandungan plastik SKYNET tu
aku pun wat keputusan ..

Bukak je la kan plastik tu..
Beria nak pening-pening kepala..
Huhu..

Ni la barang misteri yang telah membuatkan aku pening-pening lalat tadi..

*

*

*

*

*


Bila dah tengok susu ni baru la aku teringat
2, 3 hari lepas aku ada dapat satu panggilan
Awek chinese yang begitu ramah tamah membaca skrip
sampai aku suruh dia berhenti baca skrip dan bercakap dengan aku cam biasa
Mana tak nya..
aku dah rasa cam bercakap dengan mesin
(setting bahasa Melacin)
Melayu + cina
Tapi dia memang sangat bersopan santun
Agaknya perbualan tu dirakam kot..

Susu ni memang rezki anak buah aku la kot..
sebab nya Tisya a.k. cha masih lagi full breastfeed
wlaupun satu masa dulu aku penah dirundum
masalah kekurangan susu

Tima kasih pada Kak N
kerana telah memperkenalkan aku dengan Shaklee
susu badan
Alhamdulillah maintain & bertambah ke hari ini


Luv & Faith,


Thursday, January 13, 2011

tEcik Craft's Giveaway

Salam Semua,


Giveaway kali ni amat bermakna tuk aku..
Bukan ape..
sebab TPG a.k.a Tuan Penganjur Giveaway ni
adalah kawan sekolah aku dolu-dolu
Sungguh aku tak sangka dia akan jadi WAHM
a.k.a work at home mom

Tuk korang yang memang ske mende-mende
kiut miut ni memang kena join
Mana tau ada rezki korang kan..


 
Luv & Faith,


GA Just For Fun 2

Salam Semua,


Menarik tak set cawan ni..
Nak join klik sini yek..


Jom Exchange Link

Salam Semua,



Korang tau tak kelebihan exchange link ni..?! Antara yang aku tau ni la.. :-

  • backlink dari blog Owner Exchange Link.
  • Menaikkan lagi alexa ranking kita kerana terdapat merata tempat link blog kita secara semulajadi. Selain dari komen yang kita tinggalkan kat blog orang.
  • Kita boleh dapat ramai kawan.
Ok.. Kalau korang rasa berminat dan nak join.. Klik sini yek..

Luv & Faith,

Wednesday, January 12, 2011

Sepatu Putih Itu

Salam Semua,

Tisya bulan ni genap la setahun
walaupun cha tak boleh jalan lagi
Tapi ibu dengan ayah memang berniat nak hadiah kan cha sepasang kasut

sebenarnya sebelum ni ibu tak pernah pun belikan cha kasut..
lagi pun mak ngah dah bagi sepasang kasut kat cha
kedekut Jimat yek Ibu..
Kasut rabbit kaler biru

Memula ibu ingat nak beli je kasut yang murah-murah untuk cha
tapi ayah kata kasut murah tapak dia licin
setelah ibu dan ayah penat memilih 

inilah hasilnya..

*

*

*

*

*

kasut ni pun tak la semahal mana pun..
kalau bab berbelanja ibu akan cuba berjimat selagi boleh

Dan ibu merasa sangat bahagia melihat keletah manja cha apabila cha menyarung sepatu putih itu..
Jom kita layan video ni..


video

Mintak maaf banyak-banyak
video ni senget..
Hehe..
+
 suara ibu ter 'interframe' pulak..
cha la buat lawak
punya la nak menari bersama sepatu putihnya
sampai hilang keseimbangan diri
nasibnya baik, dinding menjadi hero..
menahan cha dari rebah mencium lantai
Alhamdulillah..  Ya Allah..


Luv & Faith,