Pages

Monday, January 24, 2011

Aku Bakal Menang RM200,000.00

Salam Semua,


Masa mula-mula dapat surat yang menyatakan aku bakal menang RM200,000.00 ni.. Memang aku teruja sesangat.. Mak, Encik Momar ngan adik-adik pun dok kecoh bercakap pasal hal ni.. Mak kata aku nak dapat durian runtuh..

Ni sebenarnya contest.. dari Reader's Digest.. Mungkin ada jugak di kalangan korang yang pernah dapat surat camni kan.. Ada gak perasaan cam
" Eh biar betul.."
Tapi disebabkan surat kedua menyusul dalam letter box..  Perasaan kuries tu ilang skit-skit.. Maaf lah surat pertama ngan kedua aku dah buang..
So tak leh tepek kat sini.. Huhu..

Dan dalam surat kedua pulak dinyatakan akan sampai surat ketiga di mana aku kena reply dalam masa 14 hari tuk wat tuntutan duit tu.. Wah.. Bertambah keterujaan aku..
walaupun hati kecil aku kata.. Alah tak payah lah amik port..

Maka semalam sampai la surat yang aku ala-ala tunggu..



Berdebar-debar bila nak bukak sampul ni.. Apa lah isinya kat dalam..
 Dari luar rasa tebal je..

Menurut surat ketiga ini.. BUkan semua orang yang dapat offer camni.. Diaorang telah membuat 3 saringan  dari populasi penduduk di Malaysia dan hanya 1% orang sahaja yang akan diberi peluang untuk menyertai pertandingan ini..
 
saringan pertama
*

*

*

saringan kedua

*

*

*

saringan terakhir

*

*

*

Dan aku kat sini..



*

*

*
 lagi kandungan dalam sampul..
Dapat kunci pintu..


Bukan pintu umah tau..
Klu dapat umah memang tak terkata la weh..

Disebalik pintu tu..
Akan ada sebuah kereta untuk dimenangi..
Antara kereta yang tersenarai ialah :-

*

*

*

PEUGEOT 407

SUZUKI SWIFT 1.5

PROTON SAVVY M-LINE

Semakin teruja la.. Dapat kereta tu..
Godek-godek lagi..
Ada baucar wang tunai pulak..
Lima keping semuanya..
Berjumlah RM200,000.00


Dalam gambo ni ada empat keping jer baucarnya..
Bestnya kalau baucar ni betul-betul boleh tukar jadi duit..
Ya Salam..
Aku rasa mau aku pengsan terus..

Bukan itu saja.. Ada lagi hadiah sampingan berupa sebentuk jam..
( betul ke penjodoh bilangan tuk jam ~ bentuk )
Huhu..
Katanya "thank You" gift..



Jam ni bagi aku biasa je la.. Mungkin jenama dia je yang gempak..
PIERCARLO D'ALESSIO

Aku sebenarnya memang teruja nak join contest ni..
Ye la kan.., ape salahnya mencuba nasib.. Mana tau menang RM200,000.00..
Boleh belanja korang makan.. Hehe..

Sebelum wat apa-apa.. Aku pun mintak pendapat MY BOS..
dan lebih kurang camni la jawapannya lepas dia baca surat aku tu..

" Sah benda ni sama dengan apa yang saya terima a few years ago from Reader Digest cuma presentation dia dah bertukar. Tapi kalau U minat Reader Digest nak langgan 12 bulan / 24 bulan / 36 bulan, saya galakkan U mohon / masuk contest.."

Jadi ape pendapat korang..?!

Luv & Faith,

14 comments:

-Sara- said...

bleh caye ke sume tu ros?

bunga_ros said...

Bos aku kata, contest ni mmg betul cuma kita kna ikut la syarat2 yg RD tetapkan tuk melayakkan diri.. Kita kna langgan RD.. Huhu..

Anonymous said...

yup betol kate bos ros..aku pun penah dapat offer ni tp sbb aku malas nak langgan so aku just ignore. diorang nk kt laggan RD yg sebenor2nye..tp kalo ros nk cube xslh..try la i doakan u! -mrs. silent :P-

MummyEcha said...

nak kena langgan RD gak ker?berapa lama tu...tp kalu ros nak mencuba why not...

eT said...

me pon selalu dapat surat cegini...
memula exited jek..pastu asben kata gimik jek tuh..huhu

bunga_ros said...

Mrs. silent ~ Amin.. Tima kasih yek.. Nanti lah tgk betul2.. hehe..

bunga_ros said...

MummyEcha ~ wat ms ni kna langgan 1thn.. Total RM Ros xpasti la pulak.. contest ni smp ujung thn..

bunga_ros said...

eT ~ Mm.. mungkin ni salah 1 marketing strategy diorang tuk pancing customer kot.. lbih kurang la kan..

So Shy Lady said...

salam ros,

akak n hubby dah bbrp kali dpt kunci krt dr RD...kami bo layan jer...

t.payah la ros! heheh jahatnye akak ni

Biey said...

tak tau la pula pasal nie..cuba akak tanya balik dekat readers digest..minta confirmation..

Asrul "iLham" Sany said...

mak cik saya dulu pun teruja gak masa dapat, last2 hampeh...

bunga_ros said...

So shy lady ~ ye ha.. Ok pe kak.. Pendapat yg dinanti-nanti kan.. Haha..

Biey ~ Bos akak pun pnah dpt.. Mmg kompom bende ni. Tima kasih dik jenguk sini..

Asrul ~ makcik ko sama la ngan akak.. haha..

~~zaa~~ said...

u know what? za pun pernah dapat, tahun lepas. tapi za tak langgan RD and malas nak amik port...tapi untuk cuba why not kan? sebab memang betul contest ni..

bunga_ros said...

za ~ Malas nak penin2 kan.. Kang macam2 plak RD request yek..