Pages

Monday, January 17, 2011

Menu Menggamit Memori

Salam Semua,

Hari ni terasa cepat sangat masa berlalu..
 Dan dengan penuh semangat memulakan kerja-kerja kat atas meja..
 Juga di dalam tray..
Juga di bawah tray..
Huhu..
Sedar-sedar rasa lapar jer..
Rupanya dah pukul 12.45..

Lauk ape yek kat kantin hari ni..
Ada tak yang special..
Atau pun lauk kegemaran..

Pas turun kantin ..
sangat kuciwa..
tak der lauk yang best pun..
Even sayur pun..
KObis..!!
Boring nya..

Dan akhirnya..
setelah mendapat persetujuan perut + hati..




Harap-harap kicap tamin ni sesedap kicap kipas udang..
Mujur ada ikan goreng garing ni..
Penyelamat selera makan aku..

Menu ni menyebabkan aku teringat sangat pada sesorang.. MA.. Dia ni jiran masa kat umah lama dulu.. Bila time makan tengah hari je, menu ni la dia suap kat anak dia.. Dan aku semestinya akan menyibuk di situ untuk bermanja-manja.. Masa tu ni lah menu yang paling best di alam semesta..  MA dah tak de skrg.. Al- Fatihah wat MA tercinta..

Korang pulak.., menu apa la hari ni yek.. ^_^

Luv & Faith,


10 comments:

MummyEcha said...

ala sedihnye nengok....x per..ikan goreng tu pun sedap gak tambah lak kalu mkn panas2.....
selamat menjamu selera:)

~SHiLA~ said...

hahaha..siannye ros..lalu ke..klu shila xde kuah,mmg xtetelan
tp kene mkn gak sbb bf.t tisya xknyg lak.hehe

Cik Puan Nurul said...

erkk ape ni menu yg sama lak ngan den..sian xaku mkn ikan gureng ngn kicap je dan sedang bercadang nk wat sambal belacan sekalik huhu

-Sara- said...

ros, skali skale mkn cmtu pn best kn! bleh menambah gak!hehe :D

sara mkn nsik ngn kari aym je harini..huhu

bunga_ros said...

MummyEcha~ala jgn la sedih.. Habis tau Ros mkn tadi.. Ikan + nasi tu mmg panas lagi..

shila~kna kunyah 44x dlu la kan.. Hehe.. 2 la psl..

CPN~weh.. bior betol.. sama la pulok.. Hehe.. xp pasar ke ape.. ko kan sll msk yg sodap2..

sara~lauk sara pun cian gak.. xde sayur.. Abis td Ros mkn.. Licin.. ^_^

Mieja@Amiizaa2001 said...

salamsss, menu sesekali yg mcm nie yg sedap sampai menjilat jari :):)

bunga_ros said...

Mieja~stuju ngan akak.. sekali sekala harus cuba.. Hehe..

chekna @ mama ziyad said...

suka jugak ikan goreng, garing2 lagi sedap...

bunga_ros said...

checkna~ sama la kita.. ^_^

odah + one = odahone said...

best gak mkn lauk cmni...
AYUH MATI BUNUH DIRI?