Pages

Wednesday, January 19, 2011

Kuku Kaki Ku

Salam Semua,

Cuba korang baca tajuk entry ni lelaju + berulang kali..
ku ku ka ki ku..
ku ku ka ki ku..
ku ku ka ki ku..
ku ku ka ki ku..
ku ku ka ku ku..
ku ku ka ki ku..
Haha..

Sebenarnya nak cerita kat korang..
Semalam tak wat entry sebab sakit kaki..
Menaip rasanya pakai tangan kan..
Dan
tak ade kena mengena pun dengan kuku..

Al-kisahnya malam Isnin tu Encik Momar ajak kuar makan..
Aku dukung cha time tu..
Ntah ngape ngan aku malam tu..
 sekali terpelecok da..

walaupun dah nak jatuh
aku dengan sepenuh usaha..
mental & fizikal
cuba menyelamatkan cha dari menjadi mangsa keadaan..

Maka terbesimpuh la aku kat kaki lima flat tu..
Memula jatuh tu siap berehat dulu
suh Encik Momar amik cha..

Di kala aku berusaha menahan kesakitan tu, banyak plak soalan  Encik Momar Menyebabkan aku rasa nak marah je.. Dia boleh tanya aku.. "nape bersila kat sini.. "
Aku dah la sakit ni.. Tapi tetiba aku rasa kelako plak..
 Aku pun gelak..

Ni bukan kaki ku sebenar..

Malam tu Encik Momar belanja Chaw Kueh Teow kat Kerinchi..
Yang naik lori tu..
Boleh tahan sedap jugak..
Di tambah ngan kaki terpelik ot..
Lebam di bahagian lutut
Dan sedikit luka kecil sebenar 20 sen..
^_^

Luv & Faith,

15 comments:

MummyEcha said...

ingat kan tadi kaki ros.....kalu macam tu rupa memang teruk gakla jatuhnye...x per yg penting ank x der aper2...mau 2 3 hari baru hilang rasa sakit tu...

~SHiLA~ said...

char kteow dkt vista tu ke..lame da xmkn situ

bunga_ros said...

MummyEcha ~ Mm.. tu la psl.. Mmg ms jatuh tu igt nk lindung anak je.. arini kaki masih bengkak skit.. jalan dh xencot dh..

bunga_ros said...

shila ~ aah.. kat tepi vista tu la.. Dh la usha nak mkn citu.. kna tunggu jatuh dlu br dpt makan.. Huhu..

-Sara- said...

la ciannye rose, hop cepat sembuh :)

bunga_ros said...

sara ~ tima kasih yang..

~~zaa~~ said...

ololo ciannya kat ros...get well soon dear!

bunga_ros said...

za ~ thanks laling..

III bDkNaKaL III said...

Kawanku,ape sudah jadik nih?hrp sht cpt cyg...

Asrul "iLham" Sany said...

pernah wat line kukukaki tu masa kelas lakonan...

best ;)

bunga_ros said...

bdkNakal ~ Alhamdulillah.. Tggu lutut sembuh luka + ilang lebam je lagi.. ^_^

Asrul ~ mm.. cam best je tu..

ahsfantasy24 said...

hehe..
encik mom ingat
akak ngah brehat kt kakai5 tu:)

bunga_ros said...

ahsfantasy ~ tu la psl.. sabor je la.. Huhu..

Anonymous said...

lain kali kamu lbh hati2 kay....

bunga_ros said...

Anonym ~ InsyaAllah.. Tima kasih yek.. ^_^