Pages

Monday, January 31, 2011

Ramly Halal Kiosk

Salam Semua,

Dah lama rasanya tak update blog ni.. Selalu je bukak.. Masih je berblog walking.. Tapi tak tau kenapa tak update.. Hehe.. Sengal..!!

Ni nak cerita dengan korang pasal Ramly Halal Kiosk kat Klang Sentral.. Memula aku ingatkan kat situ cuma jual barang-barang tuk bukak gerai burger jer.. Rupa nya macam-macam ada.. Selain dari bebarang asal tuk bukak gerai cam roti, daging burger, sos, mayonis, tisu, bebarang polistrien.. Iskh banyak lagi lah yang tak terdayo nak menaip nya..

Kat situ pun ada jugak barang keperluan seharian cam ayam segar, daging segar, tulang tuk wat sup, daging cincang, bawang, cili kering, makanan dalam tin, salad, timun.. Lupa plak nak snap sekeping dua.. Huhu..

Tapi yang lagi best nya.. Ada kiosk kat sini.. Boleh makan ataupun tapau.. Style kiosk tu menarik.. Cam KFC dengan McD gak..


Pesanan kita tu hot tau..
Sebab nya lepas pesan baru dia masak.. Kira cam fresh aa..
Lupa plak nak suruh adik ni pandang kamera dan say cheese..!!


Setiap set akan dilengkapi dengan air dan kentang goreng serta main dish "BURGER"..
Banyak la pilihan burger nya kan.. Ablong pun ada..
Pastu cam biasa la ada side menu yang tambahan cam nuget..



Pilihan air kat sini pun bagus..
Sekurang-kurang nya semua air kat sini tidak berkabonat..
Tu la yang bagusnya..
Hehe..
Sesuai kalau nak bawak anak-anak kecik makan kat sini..



Ni la bentuk packeging kat Ramly Halal Kiosk..
Ala-ala A&W..
Ni gambo snap pas isi nya dah habis di belasah..

Dan part yang paling sejuk mata memandang adalah..



Ni la hasil nya.. Makan secara berdua-dua an.. Eh, silap bertiga-tiga an..
Lupa plak kat si kenik bucuk sorang tu..

Aku rasa berbaloi sangat makan kat situ.. Korang pun patut cuba.. Kan bagus kalau kiosk ni ada banyak.. Rasanya kat KL pun belum ada lagi kot.. ke aku yang tak jumpa.. Hehe.. Lagi pun makanan nya dah tentu-tentu halal.. Buatan Malaysia lagi.. Semangat kewarganegaraan la pulok.. Kalau nak cari info boleh cuba kat sini..


 
Luv & Faith,


9 comments:

eT said...

makan ramli pon besh kan..

ayu said...

wah...bestnya rossss....suka gak makan daging burger ramly ni..

ma2anis said...

cam best jer..

Asrul "iLham" Sany said...

pe agi kak, gi ar beli pe yg patot n wat rumah terbuka untuk saya makan. lol

bunga_ros said...

eT ~ RAMLEE mmg best.. Terutama daging burger nya..

bunga_ros said...

ayu ~ Ayu pun ptt cuba tau.. ^_^

bunga_ros said...

ma2anis ~ k.ti p la jln Klang plak yek..

bunga_ros said...

Asrul ~ Bleh jer.. Doakan akak de rezki lebih.. Nanti akak jemput ko yek.. Jadi tukang cuci pinggan mangkuk.. Hehe..

kuntumz said...

kuntumz suka nugget burger ramly...rasanya nugget ni jer yg plg sedap compare ngan nugget2 yg lain...